afscheidssymposium Don van Sambeek

Een aantal sprekers zullen hun visie geven op "De toekomst van kleinschalige zorgcoöperaties"

Toekomstbestendige zorg. Hoe moet Nederland de komende twintig jaar aan de vraag naar zorg voldoen? Dat is een grote maatschappelijke opgave, waarbij een fundamentele transitie nodig is. “We moeten aan de slag met het inrichten van andere vormen van zorgen, wonen en werken. Want met alleen meer van hetzelfde doen, komen we er niet” is overal te horen.

Voor verandering is een goede focus nodig op anders georganiseerde zorg. Dat hebben we in Laarbeek al eerder goed begrepen. In 2005 ging Don van Sambeek met enkele vrijwilligers aan de slag. Door op een andere manier te kijken en te doen is een kleinschalige, professionele organisatie ontstaan.

De ‘Coöperatie Tot uw Dienst’ wil focus blijven houden op wat nodig is, we willen onze koers steeds bijstellen op nieuwe inzichten die ontstaan. Met welke thema’s of projecten moeten we aan de slag? Wat beweegt de toekomstige samenleving? En welke vormen van samen zorgen en ondersteunen passen daarbij? Wat is houdbaar op de langere termijn?

Dit moment, waarop Don van Sambeek het stokje in de ALV van mei 2024 heeft overgedragen aan Ans van der Velden-Coolen, de nieuwe voorzitter, lijkt ons een goed moment om samen met onze samenwerkingspartners te kijken naar de strategie vanuit de toekomst. Inspirerende sprekers die hun kijk geven op dit thema en tegelijkertijd de gelegenheid om formeel afscheid te nemen van Don van Sambeek.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then